13 Ocak 2015 Salı

İddia ediyorum bu tarifle brokoli sevmeyen kalmayacak!!




Cok iddiali bir başlık olmadı gerçekten oyle...deneyince hak vereceksiniz..

Nasıl bu kadar emin olabiliyorum onu da söyliyeyim çünkü benim kadar brokoliden tiksinen bir insan daha görmedim ve ben bu tarifte brokolileri farketmeden yiyebiliyorsam eminim sevmeyen kalmayacaktir...

Tarif çok basit..
Malzemeler;

Brokoli;)
1Salatalık
Havuç
Az dereotu
Kırmızı turp
Yoğurt(süzme yoğurt olursa daha iyi)
Mayonez
1diş sarımsak.

Yapılışı;

Küçük bir demet brokoli köklerinden ayrılıp kalın sapları kesilerek küçük parçalara ayrılır..(küçük ağaçcıklar şeklinde olmazsa sapları sert kalır.)Brokoliler  hiç su konulmadan sadece yıkayıp o ıslaklıkta bırakılarak tencereye konulur,ağzı kapatılır ve kısık ateşte kendi suyunda(ve vitamini ölmeden)10/15 dakika kadar haşlanır.(sararmiyacak kadar.)
İsteğinize gore 1 veya2 havuç rendelenir.1küçük kirmızı turp rendelenir.1salatalık da rendelenir.Dereotu ince doğranır.Havuçlar,salatalık ve turp rendesi çiğden olmak üzere hepsi karıştırılır.Yoğurt ve mayonez zevkinize göre dilediğiniz kadar koyabilirsiniz ben mayonezini az koydum.1diş de sarımsak ilave edin.Yoğurdu süzme yoğurt kullanmayacaksanız yiyeceğiniz kadarına koyarsanız iyi olur çünkü hemen sulanıyor.
Hepsi bu kadar..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder