21 Ocak 2015 Çarşamba

Şifa kaynağı Hamsi Çorbası....



Malzemeler:

1 büyük kuru soğan
4/5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır unu ya da normal un
1 veya 2yemek kaşığı domates sosu ya da 1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 Kg ayıtlanmış kılçıkları çıkarılmış hamsi
sızma zeytinyağı
Dereotu
tereyağı
Tel şehriye

  
Yapılışı

 Doğranmış kuru soğan ve 3diş sarımsağı yağda kavurun sonra içine 2 çorba kaşığı unu ekleyip biraz daha kavurun.

 içine domates sosunu veya salçayı ekleyip suyunu ekleyin.(çok fazla koymayın suyunu gerekirse ilave edersiniz.)
topaklanmasın diye çırpıcıyla karıştırarak 5-10 dk kadar pişirin.. isterseniz 1 çorba kaşığı tel şehriye de ekleyebilirsiniz..


 Ayıtlanmış, yıkanmış hamsileri tencereye atmadan önce cam bir kaseye koyup üstünü kapatıcak kadar kaynamış sıcak su koyun ve 5 dk kadar bekletin süzün ve  bu işlemi bir kere daha tekrarlayın.. sonra çok da küçük olmayacak şekilde
doğrayın... tencerede pişerken de biraz  parçalanıyor..

Doğranmış dereotu, 2 diş ezilmiş sarımsak tuz ve balıkları ekleyin..

Yarim limonu içine sıkın ve biraz  limon kabuğu rendeleyip  onu da  içine ekleyin 15-20dk pişirin... arada karıştırmayı ihmal etmeyin..
Koyuluğuna bakarak çok koyuysa  su ekleyin...

En son karabiber ve bir tutam zerdeçal ekleyin.. ocağı kapatmaya yakın sızma zeytinyağı ve  tereyağı da ekliyebilirsiniz ama çok fazla olmasın yağlı olabilir..


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder