3 Eylül 2014 Çarşamba

Cocuklarla hayat 2...Cocuklarla disarda yemek yemek



Elbette çocuklu insanin da hakki disarda yemek yemek..Cocuklari birakacak birisi olduğunda esinizle başbaşa bir yemek herkesin tercihi tabii ki ama her zaman buna imkan olmayabilir bu durumda da hayata kusecek değiliz. Çok bunaldigimizda  cocuklarla da güzel bir yemek yiyip  nefes alabiliriz nasil mi?


  • Resourant seçimi yaparken  cocugunuzun yasini göz önünde bulundurun ve rezervasyon yaptirrken mutlaka cocuk icin oyun alanlari olup olmadigini sorun.
  • Rezervasyonlu olmayan aniden gelisen bir durumsa ve boyle bir yer bulamiyorsaniz yaninizda mutlaka cocugunuzun cok sevdigi oyuncaklardan bulundurun.(yeni aldiginiz ve daha gormedigi bir oyuncak varsa daha etkili olur)
  • Masadaki naylonlu kurdan sekerlik ne varsa onlarla da oyun kuruyoruz biz.Paketli sekerlerden kule gibi,kurdanlarla sekil yapmak gibi bunlar da baya oyaliyor.
  • Yemeği seven bir cocuksa eline yiyecek birşeyler vererek de oyalayabilirsiniz.
  • Evden sevdiği meyve veya yiyeceklerden yaniniza alabilirsiniz.Onun karni toksa en azindan sizinle birşeyler yeme keyfine varabilir,eğer karni açsa siz yemeginizi yemeden önce onu doyurursaniz daha rahat edersiniz.
  • En son çare olarak kisa bir sure tablet/telefon acizligine başvurabilirsiniz..
  • Tabii sizde de 2yas civari yerinde oturmayan bir çocuk varsa bu tur etkinlikler sadece kisa sure etkili olabiliyor.Bizimki yakındaki masalarla iletişim kurmaya calisiyo oncelikle.Eğer yakin masalarda çocuklu insanlar varsa onunla da biraz oyalanmasini sağlayabilirsiniz.
  • Bütün bu ugraslarin etki alanı geçene kadar yemeginizi cabuk yemek zorundasiniz maalesef keyif yaparak yeme gibi bir lüks yok artik;)) Yemek sonunda cay/kahveler icilirken de biraz yakin civarda dolasmasina etrafi kesfetmesine izin verin bence etrafa zarar vermediği surece tabii..
Afiyet olsun...okadar da kotu ddeğildi acikcasi evde de rahat yemek yiuemefigim için farklı bir mekan kendi daima her zaman iyi gelmiştir.(çocuksuz olduğunuz zamanla kars ilistir mamak lazim)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder