28 Kasım 2014 Cuma

Misafir için lezzetli tarifler ..Müthiş Kuzu Tandir..




 Kuzu but(uç kismini siyirip etli kismini(ya da kuzu boyun eti kullanabilirsiniz)
Eti once duzgunce yikayoruz daha sonra etin uzerine yarim limondan daha az limon sikarak tuz da ilave ederek elimizle ovalayip her yerine yediriyoruz.Bicakla ete birkaç bicak darbesi atiyoruz ki kolay pissin.(limon da kolay pişmesini sagliyor,ekşilik vermiyor.)

Eti dudukluye koyun ve 3,5/4 saat mum isigi gibi en kisik ateşte içine hic su koymadan pişmeye birakin.Dudukluyu actiginizda içinde su bile kaldigini göreceksiniz.(kuzu eti kisik ateşte sulaniyor.)suyunu bir kaba suzun.
Dudukluden ciktiktan sonra et soğuyunca kemiğinden ayirip didikliyorsunuz.Kendi yagiyla ya da çok az suyundaki yağdan koyup üzerine kekik de ilave edip tencerede çok az ceviriyorsunuz.

Etiniz hazir...yanina etin suyundan ilave edebileceğiniz nohutlu pirinç pilavi veya bulgur pilavi yapabilirsiniz bir de salatayla mükemmel oluyor.(yaninda lavas ekmegiyle de servis yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder