28 Mayıs 2015 Perşembe

Belki biraz garip ama etkili eksiksiz valiz hazırlama teknikleri..

   Her gün hava birgün şöyle bir gün böyle ısınmadı derken tatil sezonu da geldi çattı yuppy!!

   Tatile gitmek iyi hoş güzel de siz de benim gibi valiz hazırlamaktan nefret eden tiplerdenseniz bunu hem kendiniz için eğlenceli hale getirebilir hem de her seferinde birşey unutmaktan kurtulabilirsiniz..

  Çocukların eşyaları, ıvır zıvır bütün aile fertlerinin teferruatları derken oraya gittiğiniz de bu da unutulur mu yahu demeniz hiç de anormal değil..

  Öncelikle valiz hazırlığına başlamadan kafanızda ana kategoriler belirleyin ve onları not alın örneğin: Plaj, Banyo, yol, giyim, ecza, yemek  gibi.
Bu ana kategorilerin içinde örneğin plaj için gereken ne varsa detaylı hazırlayın, banyo için alınacaklar, yolda lazım olacaklar, ecza olarak sizin ve çocukların ilaçları gibi tek tek kategori bazında hazırlayın.

  İkinci ve zevkli aşama ki bu da hazırladıklarınızın sağlaması gibi olacak: tatilinizden 1gün hayal edin şöyle ki, sabah kalkıp yüzümü yıkayıp dişimi fırçaladım(hemen soruyoruz kendimize fırçayı, macunu aldım mı?) örneğin çocuklarla plaja iniyoruz yanımızda neler var düşünün! (çocuğun plaj kovasını, kolluğunu, mayosunu, gözlüğünü, şapkasını aldım mı gibi:))

Son olarak da kıyafetlerinizi yanınıza alırken kombinleyerek koyun valize.. yani hangi pantolonla hangi gömleği giyeceğim, hangi aksesuarı takacağım, hangi ayakkabıyı giyeceğim, kullanıyorsanız hangi eşarbı takacağım... Bu hazırlarken belki zor gelecek ama hem gereksiz ve rastgele eşya taşımanıza gerek kalmıyacak hem de orada hiçbişey düşünmeden çıkarıp giyeceksiniz...

   Bu arada çocuklu anneler için eğer siz de bizim gibi uzun yola arabayla çıkacaksanız yolda onları oyalamak için yanınıza oyuncak, yiyecek v.s almayı ihmal etmeyin..

Hadi iyi tatiller herkese...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder