24 Aralık 2014 Çarşamba

Okul sezonu eşittir bit sezonu demek değil iste kurtulmanın pratik yolları!!



Okullar acilinca maalesef   bit salgini problemi de basliyor..herhalde çocuğu okul caginda olup da bu problemi hic yasamamis olan anne yoktur..

Çocuk bitlenince annelerde bir telaştir baslar nasil temizlenecek?nasil geldi?pis mi ki benim çocuğum ? Tarzi endişeler..kimi de temizliğe,sabun kokusuna geldiğini iddia eder ee ne yani bu durumda bitlenmeyenler mi pis oluyor?
Rahat olun bir kere bu düşünceleri cikarin aklinizdan bit in gelme sebebinin temizlikle pislikle ilgisi oldugunu hic sanmiyorum.Bazi kan gruplarına mi ya da bazi ten e mi daha çok geliyor bilinmez  ama bazi insanların kafasında kamp kurduğu kesin;))

Aman bit gelmeden bit sampuanlariyla yikayayim gelmesin diye dusunmeyin sakin çünkü gelmesini engelleme gibi bir özellikleri yok yani gelecekse görürüz kaderimizse çekeriz;))

Alabileceğiniz önlemleri halk arasında bilindiği kadariyla asagida siralayacagim;

Bit tokasi kullanin(ne kadar ise yaradigini bilmem ama denemeye değer ama biraz garip bir kokusu var malesef)

Kafirun diye aktarlarda satilan aslinda cenaze kokmasin diye kullanilan fakat bitin de gelmesini engelleyen bir şey var bundan 2kat tule sarip dikerek çocuğun üzerine veya tokasina ilistirebilirsiniz.(bu da biraz garip kokuyor gerci)

Cocugun Ustune Şap takinca da gelmedigi iddia ediliyor.

Lavanta kokusuna gelmezmis diye bir başka iddia daha var bu durumda  lavanta kolonyasi kullanabilirsiniz ki yukardakiler içinde en temiz kokani budur.

Diyelim ki bütün cabalariniza rağmen teşrif ettiler...üzülmeyin bu dunyanin sonu degil bu durumda da kurtulmak için yapabileceğiniz şeyler var;

Eski bir yöntemdir ama pamuğu gaza batirip çocuğun sac diplerine iyice  surun ve 15 dk bekletin.(Dikkat gözüne gelmesin!) sonra ince bit taragiyla yavaşça dipten asagi kadar tarayin.Dökülecektir hayvanciklar..
Tarağa gelen canli olanlari da elinize bir eldiven takip tirnaginizla bastirip öldürmek gerekiyor.Sonra saclarini güzelce bit sampuaniyla yikayin.

Ya da gerçekten etkili sprey seklinde bit dokuculer var diğerlerinden biraz daha pahali ama daha etkili olduğu söyleniyor saci kuruyken yine ayni şekilde sacina sikip ince tarakla tariyorsunuz ve yikiyorsunuz.

Evin bütün fertlerine uygulayin,bize gelmez demeyin yaş tercihleri yok şahsi muhteremlerin;)

Evdeki bütün kıyafetleri kirklamaniza gerek yok çünkü kumaş biti farklidir sac biti kumaşta durmaz ama yine de şapka,yastik kilifi,havlu,tarak,toka bunlari iyice temizleyin tabii ki..

7gunde bir saca yaptiginiz yukarıdaki temizleme islemlerini tekrarlayin ki kafada kalan sirkeler bu sure içinde canlanabilir  yani kökünü kurutmaniz biraz zaman alir..

Merak etmeyin bir sure onlarla yasamayi öğrenmek zorunda kalsaniz da eninde sonunda kurtulacaksiniz endişeye hic gerek yok..sürekli devam eden durumlarda çocuğu suçlamak değil de sacini biraz kisa kestirebilirsiniz ve bir cildiyeye danışabilirsiniz.

Bizde yoktur demeyin siz periyodik olarak mutlaka çocuğunuzun sacini kontrol edin...Benden söylemesi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder