5 Mayıs 2015 Salı

Bebek arabası seçerken baston mu travel mı tartışmasına son... her ikisi de.



   İki çocuklu ve ikisiyle de bebek arabasını maksimum ölçüde kullanmış bir anne olarak yeni araba alacak arkadaşlara tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Baston mu travel mı almalı tartışmasına ben direk avantaj ve dezavantajlarından bahsederek açıklık getireceğim.

Baston bebek arabası:

Bildiğiniz gibi kolayca katlanıp baston gibi uzun bir sopa haline gelen en pratik bebek arabası çeşididir.  Çok hafifleri ve oldukça basit olanları da var arkaya doğru yaslanılabilen daha ağır ve çocuk için biraz daha konforlu olanı da var. Ben 2.kızıma hamile kaldığımda büyük kızım 1.5yaşında olduğu için ve normalde travel tarzı oldukça ağır bir bebek arabası kullandığım için ozaman hafifliğinden dolayı çok basit bir baston bebek arabası almıştım.
Avantajı çok kolay katlanması ve hafif olması eğer sürekli toplu taşıma araçları kullanıyorsanız kesinlikle kolay katlanması ve hafif olması büyük avantaj yani annenin konforu için gerekli bir araba çeşidi...



baston tipi en basit modellerden


Travel Bebek arabası:

Bu tür arabalar oldukça büyük ve ağır oluyor ve baston şeklinde katlanmıyor, üstünün koltuğu ayrı çıkıyor alt bölümü ayrı katlanıyor.Arka lastikleri çıkarılabiliyor. Yani bagajı büyük bir aracınız varsa içine sığabilir yoksa bir yer den bir yere götürmek sıkıntı olabiliyor. Bebeğinizle çok uzun süre geziyorsanız bebeğinizin konforu için vazgeçilmez diyebilirim. Ben esasen travel tarzı büyük bebek arabalarını kullanma taraftarıyım.

Ben araba alırken çok tereddütte kalmıştım internetten çok araştırdım sonunda hollanda dan firstwheels diye bir araba getiren biriyle tanıştık. (maalesef şuan o işi yapmıyor) Aynı markanın Türkiye de satılanlarını gördüm ama bana burdakilerin malzemesi okadar kaliteli gelmedi.  O zaman tanınmış markaları almakta kararlıydım ama bu araba çok hoşuma gitti ve iyi ki bunu almışım heralde bizim en büyük şansımız oldu...Kesinlikle çok sağlam anne ve çocuk için acayip konforlu(arka lastikleri çok büyük ve şişirme lastik olduğu için hem siz kullanırken araba çok kolay sürülüyor hem de çocuk için yoldaki sarsıntıları hissettirmiyor.)Koltuğu da ister anneye doğru ister dışarı bakacak şekilde takılabiliyor.

Kızlarım bebekken maxi cosi nin anakucağını takarak kullandım. (bunun için aparatı var arabaya takabiliyorsunuz) Sonra çıkarıp kendi arabanıza araba koltuğu olarak maxi cosiyi takabiliyorsunuz çocuğu arabadan çıkarıp uyandırmaya gerek kalmadan...Firstwheels in ilk 6ay için ayrı koltuğu da vardı ama biz maxi cosiyi almıştık oyüzden istemedik. Ben ilk kızım bebekken almıştım sonra ikisinin arası yakın olduğu için ikisini beraber bindirip bir de üstüne birdünya market alışverişi yapıp alt sepetine dolduruyordum. Hergün elimizin altındaydı max 18kilo yazıyo ama biz rahat 25kilo taşiıyoduk tık demedi maşallah😢😨
Fiyat olarak da bazı markaların bastonuyla aynı fiyattı  yani biz 4sene önce 400tl ye almıştık ki bu kalitede bir araba için gerçekten bedava..
Üstelik diğer arabalar gibi koltuğunun kumaşı terletmiyor ve koltuğu 3kademeli yatırılıyor. Koltuğunu çıkarıp altını ayrı katlıyorsunuz  ama dediğim gibi yine de fazla yer kaplıyor tabi..

Benim tavsiyem siz de benim gibi ikisini de bulundurun gerektiği zamanlarda bastonun avantajlarından yararlanırsınız ama sürekli elinizin altında olucaksa bence  kesinlikle çocuğun konforu için travel bir araba bulundurmalısınız.

travel model arabada kızlarımın ikisini de bindirdiğim pozisyon. 



2 yorum:

  1. Merhaba Kızım 3 yaşında araba alacağım ve hamileyim iki iki masraf yapmak istemiyorum ikisi de kullansın istiyorum şuan 3 yaşındaki kızımda kullanabilirmi yada sunny baby alacağım iki bebeği de taşırmı acaba

    YanıtlaSil
  2. Site yazısı en son 2015 te yapılmış 🥲

    YanıtlaSil