15 Aralık 2014 Pazartesi

Bir garip dilenci kadin güncesi 2






İlk yazimda size bahsettiğim cocuk ve annesini gozlemlemeye devam edeceğimi ve haklarinda bilgi edinmeye calisacagimi soylemistim..

İste size o çocuğun resmi....adi "Mecnun" gözlerinin içine bakin..nasil da mutlu ve masum görünüyor...

Dun yanlarina yaklasip konuşmak istedim çocukla ama  birseyler söyleyip yalnizca guluyor ve kadin da sadece "sorry" dedi..Anladim ki türkçe bilmiyorlar..

Daha sonra Serra yi okula birakip donerken kadini bir esnafin yaninda gordum ve biraz türkçe konuşabildiğini anladim neden kendini hic türkçe  bilmiyormuş gibi gösterdiğini anlamlandiramadim..

Kadin oradaki esnaflarla konuşarak dolasirken çocuk ortada yoktu..dayanamadim merak edip bir esnafa sordum kimdir bunlar nereliler diye biraz bilgi almak için..

Suriyelilermis..Çocuk 5/6 yaslarinda okula gitmiyormus..ama kadinin kendi çocuğuymuş yani en azindan kacirilmis bir çocuk değil ama buna da ne kadar şükretmek gerekir o da ayri bir konu çünkü dediklerine gore çocuk önceleri hic dilenmiyormus ve annesi onu da alistirmis o da dinlenmeye baslamis artik..

Ve maalesef diyorlar ki " o çocuğu yakinda kacirirlar nerde olduğu belli değil annesi bir yerde dileniyor,cocuk kafasina göre dolasiyor.."


Anlasilan o ki baştaki dusuncemde hakliymisim bu durumda  insan ne olursa olsun kendi  annesinin yaninda mutlu olur diyemeyiz cocuk ne kadar guler yuzlu ve  mutlu gozukse de hem çocuk vatana millete zararli bir insan olarak yetistiriliyor hem de çocuğun yasam sartlari gerçekten hicbir insan evladinin yasamayi haketmedigi cinsten..üstelik çocuğa devlet el atip sahip cikmassa yarin obur gün akibeti de meçhul ...kacirilip dilendirilmek için değilse de dilendirilmek ten kacirilip organ mafyasi veya cinsel istismar gibi çok daha kotu durumlar için kullanılabilir..

Siz ne dersiniz Dilencilerin çocukları ayni kaderi mi yasamali?gözleri zehir gibi etrafta ogrenicek,oynuyacak birşeyler arayan ögrenmeye,eğitilmeye AC bir cocuk kendi kaderine mi terk edilmeli?
Sizce yapilacak hiçbirşey yok mu?




1 yorum:

  1. Yapilacak illaki birşeyler vardır ama devletimizin şimdilerde cok daha onemli(!) işleri var malesef...
    Betul

    YanıtlaSil