10 Temmuz 2014 Perşembe

Cocuklarin gelisimi icin essiz spor YUZME..




Cocuklarimizin gelisimi için yuzme nin gercekten cok onemli bir spor oldugunu hepimiz az cok biliyoruz...ben de  bu konudaki arastirmalarimi sizin icin ozet bir sekilde paylasmak istiyorum.

Kas-iskelet sisteminin gelismesine yardimci olur.Bütün diğer spoarlara gore daha avantajlidir bütün kaslari calistirir. yatay bir spor oldugu icin de kalbi yormaz rahatlatir.

Cocuklarin metobolizmasini hizlandirir ve istahsiz cocuklarda acikmayi hizlandirir daha fazla yeme ihtiyaci hissettirir.

Yetenekleri gelistirir,ozguveni ve bagimsizlik duygusunu arttirir.Özellikle içine kapanik çocuklar için disari acilmasi ve kendini daha rahat ifade etmesi için tavsiye edilir.

Çok hareketli olan çocuklar fazla enerjisini yüzmede harcadigi için normal zamanda daha sakin olacaktır ve hareketli olmasinin avantajini yaşayarak yüzme sporunda da basarili olacaktır.

4-5-6 yaslari yüzmeye başlamak İçin idealdir Çünkü kas ve eklemler yumusakligini kaybetmemistir..Esnek olan bu spora 4 yasinda baslanmalidir.Haftada en az 3kez yuzulmelidir.

Yuzme fiziksel gorunumu sekillendirir,ergenlik doneminde beden gelisimini hizlandirir.


Solunum sistemine,kalp ve seker hastalarina da son derece yararlidir,obeziteye karsi da kilo vermeyi kolaylastirir.

Kuvvet ve zindelik verir,beyin gelişimi için de önemli ölçüde etkilidir.

Yemekten en az 2saat sonra yuzulmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder