26 Nisan 2014 Cumartesi

cocuklara mutlaka yaptirilmasi gereken bir asi meningokok asisi

Aslında Amerikada ve bircok gelismis ulkede 8 yildir uygulanan guvenli bir asi yeni  bir  aşı  değil,olumcul menenjit mikrobu olarak da taniniyor.2006'dan beri bebeklere de yapıliyor.

 Meningokok, hac mevsimide orta dogudan ulkemize tasinabiliyor ve yakalanan kisiyi 24 saat icinde oldurebiliyor.Bu yuzden asisinin mutlaka yaptirilmasini oneriyor doktorlar.

Menenjit bu mikrobun yapabilecegi en hafif hastaliktir.Ozelikle vucutta agir kanama,dokuntu ve organ yetmezligine sebep olabiliyor. Daha once de hacca gidenlere bu asi yapiliyordu. Ulkemizde meningokok mikrobundan dolayi hastalik en cok 5yas altinda goruluyor.

 Bu mikrop icin birkac cesit asi yapilabiliyor.Fiyatlariyla ilgili de bilgi vermek isterim;

Menactra; 2yas altindaki cocuklara 2doz halinde yapiliyor ve her dozun fiyati yaklasik 150tl civari. 2yastan sonra tek doz yapiliyor.

Nimenrix; 2 yas altindaki cocuklara da tek doz olarak yapiliyor ve fiyati 150tl civari.Bizim cocuk doktorumuz bu asiyi onerdi biz bunu yaptirdik ama menactra yi da tavsiye eden cok doktor var ve once o ciktigi icin daha yaygin kullaniliyor. Tercih sizin ama mutlaka cocuk doktorunuza danisip tavsiye ettigini yaptirmanizi oneririm cunku mikrobu kaptiginda geri donusu olmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder