29 Nisan 2014 Salı

Elinizdeki oyuncaklardan da farkli aktivite saati cikarmak..

  

Ahsap bloklar in cocuklarin egitimi icin nekadar yararli oyuncaklar oldugunu bilmeyen yoktur eralde..1,5  yasindaki kizimla da 3,5 yasinda serrayla da cok guzel seyler yapabiliyoruz ama bunun disinda bir gun gozumuze cok renksiz gorunduler  ve serrayla bunlari boyamaya karar verdik.
Oyle ozel boyalarla falan degil sulu boyayi aldik onumuze masanin uzerine de gazete serdik ve ise giristik..Tabii bizim icin kucuk kardes ciddi bir engel demek oyuzden onun uyku saatini bekleyip onun ogle uykusu saatini biz serrayla faaliyet saati yapiyoruz.

Boylece bloklarla guzel seyler insaa etmenin disinda ince ve kalin fircalarla kenar kose boyayarak hem eglenceli vakit gecirdik,hem stres attik,hem boya becerimizi gelistirdik hem de artik yapacagimiz kuleleri evleri renkli ve daha goze hos gorunur hale getirmis olduk.

Tabii bahsettigim kadar kolay olmadi bazi kuplerin her kenarini farkli renge boyadik,bazen cift kat gectik ve kis gunu eve tikilmak zorunda kalan bize gunlerce farkli bir faaliyet oldu.
Bir de boyamalar ve kurutma olayi bittikten sonra da oynarken ellerimizi boyadigini gorunce bu sefer de vernikleme faaliyeti cikmis oldu.

Sonuc itibariyle her yonden faydali ve eglenceli bir aktivite oldugunu dusunuyorum.

Herkese tavsiye ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder