30 Nisan 2014 Çarşamba

Cok iyi besleseniz de cocugunuz fiziksel olarak gelis miyor mu?


 Cogu annenin ortak sorunudur cocugunun beslenmesi.Vucudunun gereksinim duydugu butun vitaminleri alsin, her hazirladigimizi yesin diye ugrasiriz..

Peki bukadar ugrasmaniza ragmen cocugunuz yasitlarindan geri mi kaliyor? Emeklerinizin karsiliginda istediginiz gelisimi goremiyor musunuz? Oysa cocugunuzun yediginin yarisini bile yemeyenlerin hatta abur cubur temel gidasi haline gelmis cocuklarin gelisimi gayet guzel devam ediyor..Adil degil diye mi dusunuyorsunuz..

Evet inanin bu dusunceler benim de aklimdan cok gecti..ama oncelikle sunu kabullenmeliyiz her iyi beslenen cocuk fiziksel olarak iyi gelisecek diye bir kural yok maalesef..Beslenme cocuk gelisiminde yalnizca  destekleyici rolde ,bu konuda %90 genetik gelisimi etkiliyor..yani o hicbisey yemeyen cocuklar genlerinden dolayi sanslilar..

(Tabii ki bu soylediklerim hicbir rahatsizligi olmamasina ragmen yapisi minyon olup da gelismeyen cocuklar icin gecerli.Biz  kizim Serra nin minyonlugunu cok arastirdik prof.dr.Ahmet Aydin a goturduk,testler yapildi cocuk endokrincisine goturduk, cocuk kardiyolojisine goturduk cok sukur hicbirinde bir sorun cikmadi ve sadece yapisinin minyon olduguna karar verildi)

Peki bu konuda hic mi birsey yapamayiz tabii ki hayir..genetiginin en iyisi olmasi icin elimizden geleni yapabiliriz cunku genetiginin ust sinirinda olmasinda beslenme onemli etkiye sahip..kisacasi en iyi sekilde gidasini vereceksiniz,kalsiyum,omega 3,A, D,C butun vitaminlerle en dogal urunlerle beslemeye calisacaksiniz ve sonra elimden geleni yaptim diyerek Allah in takdirine birakacaksiniz.(gelisimde sporun etkisi de buyuk bu konuda "cocugunuz kisa boylu kalmaya mahkum degil" yazimi okuyabilirsiniz.)Her iyi gelismis cocuk da duzenli,kaliteli beslenmis demek degildir bu da sizi yaniltmasin..

Bir de su dusunceyi kafamizdan cikaralim;
cocugumuzu iyi gelissin diye iyi beslemiyoruz. İyi beslenen cocuk en basta saglikli bir vucutla, zekasiyla,hareket kabiliyetiyle,yetenekleriyle farkini mutlaka gosterir. Yani cocugunuz ugrassaniz da iyi gelismiyor diye lutfen ne yerse yesin diye isin ucunu birakmayin,duzgun beslemekten asla vazgecmeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder