24 Nisan 2014 Perşembe

Kilo kontrolu icin bir kac kucuk puf noktasi..



 Fazla kilolari vermekten once ne yaparsak fazla kilo almaya meyilli oluruz bunun icin nelerden kacinmayi hayat felsefesi haline getirmeliyiz oncelikle bunlara deginmek istiyorum. Siki bir diyet yapmanin ne kadar zor oldugunu, 1dilim pastanin kalorisini yakmak icin saatleve gecce spor yapmanin nasil birsey oldugunu yasayanlar bilirler ama ben bu duruma bizi iten belki farkinda olmadigimiz adagidaki faktorleri oncelikle ortadan kaldirmaliyiz diye dusunuyorum;
  •  TABAKLARİMİZİ KUCULTELİM; Buyuk tabakta yemek yedigimizde icine nekadar cok yemek koyarsaniz koyun gozunuze az gorunur,oysa kucuk tabak kullandihinizda icindeki yemekler fazla gorunup once gozunuzu doyurur
  • . GECE GEC YATMAK KİLO ALDİRİYOR; Gece 22:00ile 02:00 saatleri arasi gelisme hormonlari salgilaniyor bu saati uykuda gecirmemiz gerekiyor ayrica melatonin ve kortizol gibi hormonlar icin de duzenli uyumamiz sart yoksa bunlarin duzgun salgilanmamasi da kilo alimina neden olabiliyor.Ayrica uyanik oldukca insan birseyler atistirmak istiyor ve gece yenilenler daha fazla kilo almamiza sebep oluyor. 
  • KALABALİK VE GURULTULU ORTAMLARDAN UZAK DURMAK; Boyle ortamlarda nekadar yediginize dikkat edemeyebiliriz cevreye dikkatimiz dagilir ve daha fazla yiyebiliriz.Ayrica gurultu de hizli yememize neden olabilir ki bu da kilo aldiran faktorlerdendir. 
  •  İSİK VE MUZİGİN ETKİSİ; Los isik ve slow muzik insani huzurunu arttiriyor ve boyle bir ortamda daha faxla kalarak daha uzun sure yememize neden olabiliyor. 
  •  ARKADAS VE AİLE SOFRALARİ; İnsan mutlu oldugu insanlarla mutlu oldugu ortamlarda sohbet muhabbetle de yemek yemeyi abartabiliyor,temkinli olmak lazim. 
  • TELEVİZYON KARSİSİNDA YEMEK YEMEK; Yemek yemeyen cocugunu televizyona daldirip yediren pek cok anne vardir aranizda iste kendimize bunun tam tersini yapiyiruz cunku maalesef biz de televizyin karsisinda farkinda olmadan fazla yiyebiliyoruz. Aslinda uygulamasi basit olan bu yontemleri hayatkmiza yerlestirerek alacagimiz pek cok kiloyu da engellemis oluyiruz.Butun is aslinda farkindlikla bitiyor yemegw otururken kararli oturmak lazim.Bunu kizim Serra cok iyi yapiyor masaya otururken ben bu corbayla doyucam baska verme diye pazarlik yapiyor ve yemekleri okadar cok cigniyor ki daha yarisina geldiginde doymus oluyor.Aslinda istahsiz dedigimiz cocuklarimuz bize cok guzel ders veriyorlar kilo almamamiz icin.. Ben de oyle cok siki diyetler uygulayamiyorum ama birkac yontemi artik yerlestirdim hayatima. Bunlardan biri aksam 18:30dan sonra birsey yememek.(meyve vs de dahil hicbisry)sadece salatalik,sekersiz cay,bitki cayi olabilir. Digeri yatmadan 1saat once 1kase aci pul biberli yogurt yemek;bu da yag yakimini sagliyor ve metobolizmayi hizlandriyor. Sabah ac karnina da 1bardak ilik su icmek. Gun icinde de bol su icmek lazim tabii. Bir de beyaz ekmek yemiyorum tam bugday ekmegi,cavdar ekmegi tuketiyorum. Kisacasi cogu yontemi hepimiz biliyiruz ama bazi seyleri hayatimiza yerlestirmeden olmuyor,sporun da etkisi buyuk tabii 1saat tempolu yuruyus kilo vermenizi birhayli kolaylastirir. En iyisi her aciktigimizda bir seyler atistirmak yerine 1bardak su icip dusunelim vucudumuzun yiyecegimiz seye gercekten ihtiyaci var mi?yoksa hepimizin tatliya bazi yiyeceklere zaafi var tabii ama sadece yemeden once 5dk dusunebilsek bircok seyi halledebiliriz sanirim.

2 yorum: