2 Mayıs 2014 Cuma

0-4 ay bebek annelerine altin degerinde ipuclari..




  Yenidogan bebeklerde 4.aya kadar yasanilan bazi problemler vardir,genelde her annenin karsilastigi ve zaman zaman ne yapacagini bilemedigi sorunlar.Merak etmeyin hepsinin denenmis cozumleri var!

Bebeginiz meme emmek istiyor fakat sutunuz cok az onu doyurmuyor mu?

  Bu durumda anneler hemen biberonla mama verme yoluna giderler ama sonucunda hem cocuk biberona alisir memeyi almak istemez hem de sutunuz iyice azalip gelmemeye baslar.Bunun icin harika bir cozum yolu ogrenmistim akadasimin doktorundan.Cok ince sonda borulari var ucu okadar ince ki mama icinden anne memesinden gelen sut gibi geliyor.(eczanede satiliyor)ondan alip sondanin bir ucunu memenizle beraber bebegin agzina veriyorsunuz diger ucunu da biberonun icine hazirladiginiz mamanin icine koyuyorsunuz.Boylece cocuk emdikce hem agzina anne sutu gibi mama geliyor,hem cocuk meme emmeyi birakmamis oluyor hem de sizin memenizi de ayni anda emdigi icin sutunuz artmis oluyor.

 Bebeginiz kaka yapamiyor mu?

Ozellikle mamayla beslenen bebeklerde cok karsilasilan bir durum.Bebeginiz kaka yaparken agliyor,kizariyor,sikinti mi cekiyor? Kulak pamugunu zeytinyagina batirip poposuna sokun ama cikarmayin.Bacaklarini dizlerinden bukerek karnina dogru bastirin ve karnina elinizle saat yonunde yumusak masaj yapin.Bebeginizin kuksk pamugunun cubuguyla beraber kska yaptigini goreceksiniz.
Ya da siringanin icine zeytinyagi koyarak poppsuna puskurtebilirsiniz,yine ayni sekilde bebeginize masaj yaparak ayni sonucu elde edersiniz.

Bebeginiz gaz sancisi mi cekiyor?

Cezveye biraz icme suyu koyarak icine 1cay kasigi kimyon atip kaynatabilirsiniz.Bunu suzerek iliyinca bebeginize kasikla icirebilirsiniz.Gaz damlalarina basvurmaktansa bu dogal yontemle bebeginize zarar vermemis olursunuz.

Gogus uclariniz catliyor mu?

Ayva cekirdegi kadar gogus ucu yarasina iyi gelen hicbisey gormedim.5/6 tane ayva cekirdegini bir fincanin icine az bisey gulsuyuyla birlikte koyun 1gun buzdolabinda bekletin jole kivamina gelecektir,bunu gogus uclariniza sik sik surun cok iyi gelecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder