9 Mayıs 2014 Cuma

Ailece yemek yemenin çocuklar icin önemi..



 Hayatın akışı içinde çoğu zaman ailece oturup sohbet imkanı bile bulamıyoruz.Çalışma temposu,stres bir de uzerine televizyon,internet,teknolojiyle geçirdiğimiz sure eklenince kendi ailemizle geçirdiğimiz kısa bir zaman dilimine hasret kalıyoruz ve kendi aile bireylerimize,çocuklarımıza yabancılaşıyoruz.

  İste aile sofrası bu açıklarımızı kapatmak için büyük bir fırsat aslında.Hepimiz islerimizi buna gore ayarlasak hem ailece keyifli vakit geçirmiş olacağız hem de farkında olmadığımız aşağıdaki faydalarından yararlanmış olacağız;

Çocuklarımızla düzenli iletişim kurarız

 Her gun çocuklarla o gununun nasıl geçtiğini Konuşma imkanı buluruz ve düzenli olarak arkadaşlarıyla yasadıklarını,okul döneminde sınavlarının nasıl geçtiğini,okulda başına gelenleri bizimle paylaşmasını sağlarız.Aileyle sağlıklı bir iletişimin ailedeki bireyleri depresyondan uzak tuttuğu ve çocukların daha kendine güvenli olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Sağlıklı ve düzenli saatte yiyerek öğünlerimizi daha rahat kontrol altına alırız.

Bizim için de öğünlerimizi kontrol altına almamıza,hep ayni saatte yiyerek daha sağlıklı beslenmemize yardımcı olur.
 Fast food gibi sağlıksız hazır yiyecekler yerine,sebzeler ev yemekleri yiyerek Hayatimizi düzene sokmuş oluruz.

Daha huzurlu bir aile ortamı oluştururuz

Ailece paylaşımlar arttıkça birlikte konuşup sıkıntılar çözüldükçe hem daha mutlu huzurlu bireyler yetiştiririz Hem de stresten uzak bu saatleri karin doyurmaktan çok hepimiz için eğlenceli bir zaman dilimine çevirmiş oluruz.

Çocuklarımızı sağlıklı beslenmeye teşvik etmiş oluruz 

Çocuklar da bebeklikten itibaren aile sofrasında bulunarak hem yemek yemeye teşvik edilmiş olur hem de yemek istemediği besinleri anne  babasında görerek kolayca yemeyi kabul ederler.Ayrıca mutlu bir aile ortamı onların sağlıklı gelişimine de katkıda bulunur.

  Tüm bu sebeplerden dolayı günde en az 1kere hiç değilse aksam yemeğinde mümkünse televizyon ve telefondan da uzak tamamen birbirimize konsantre olabileceğimiz bir dinlenme saati olarak ailece yemek yemeye çalışalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder