25 Mayıs 2014 Pazar

15dakikada aksam yemegi haziiir!!



 Aksam yemeğini çoğu zaman sabahtan hazir ederim,günün kosusturmasinda aksam  yemeğinin hazir olması çok isime geliyor ayrıca evde çocuklar var es gecemem ve son anda telasla uydurma birşeyler yapmayi pek sevmem.

Ama zaman zaman pratik yemek hazirlamaya hepimiz ihtiyaç duyariz bazen zaman yetersizliğinden bazen omrumuzun mutfakta geçmesinden sikildigimizdan...iste bu anlarda herkesin yardimina kosacak tarifi vardir.Ben de benimkileri paylaşmak istedim.

Her ev hanimi bilir ki buzlukta hazir bulundurulan şeyler en ummadiginiz anlarda imdadiniza yetişir..bu onceden hazirladiginiz et köftesi olabilir,haslanmis nohut ,haslanmis yesil mercimek,yazdan hazirlanmis taze fasulye..çeşitleri arttırmak mümkün..bunlari hazirlamak zaten çok kisa zaman aliyor..

Ama hazirda hicbirseyiniz yoksa benim için yazin yapilacak en pratik tarif bütün sebzeleri dograyip firina atmak oluyor..

Yeşil biber,
kirmizi biber
Kabak
Patlican

Dogranip güzelce tuz ve yağ ilave edilir firin tepsisine pişirme kagidi serilip 180derece firinda yumusayana kadar pişirilir.(patates firinda kuru olarak biraz geç pişiyor onu ayri koymanizi tavsiye ederim.)ocakta da ayrıca dograyip domateslerini 1dis sarimsakla pisiriyorm üzerlerine sos olarak dökmek için isterseniz onu da firindaki sebzelerin üzerine koyup pisirebilirsiniz.Boyle sebzeler hem kizartma gibi yağ çekmiyor  hem saglikli ve lezzetli oluyor..

Bu arada benim için en pratik çorba yayla corbasidir,yanina onu yapabilirsiniz ya da domates corbasi ve ayni anda sebzelerin yanina sade bir makarna gayet güzel olur.

Kisacasi bütün bunlar size 15dakikada 3cesit aksam yemeğini hazirlatmis oluyor..

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder