3 Mayıs 2014 Cumartesi

Cocuklari mutfaga sokmaktan korkmayin!!



O minicik eller nasil oluyor da mutfagi 5dakikada birbirine katiyor degil mi? Ama bunu yaparken duyduklari keyif,kendi elleriyle ortaya cikardiklari o ilk mamulleri gormek buna degmez mi? Bir an icin olaya disardan bakin ortaya cikan daginiklik,pislik olarak degil de temizligini sizin yapmiyacaginiz komsunuzun cocugu  gibi izleyin,ne kadar da sirin gorunuyorlar degil mi?

Aslinda soyle dusunmek lazim;
cocugunuzu anaokuluna gonderdiginizde ordaki ogretmenlerle nasil mutfak etkinligi yaptiklarini ve size tek cocugun isini yapmak zor gelirken onlarin kac tane cocuk icin ugrastiklarini ve bunu is olarak yaptiklarini dusunun,siz kendi cocugunuz icin mi ugrasmiyacaksiniz?

Bunu kendimiz icin de zevkli bir aktivite haline getirelim.Bizim basit gordugumuz bu etkinliklerin onlarin el becerisini nasil gelistirdigini,streslerini attirdigini ve sekillendirme yeteneklerini gelistirdigini dusunelim.

Kendimiz icin de hayattan calalim bu zaman dilimini ve cocuklugumuza donelim,beraber eglenelim,kirlenelim,kirletelim,stres atalim..Sonra zaten temizlik safhasinda yeterince yetiskin olacagiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder