2 Mayıs 2014 Cuma

Elma sirkesiyle gelen guzellik ve evde dogal elma sirkesi tarifi..


 Marketten aldiginiz elma sirkelerinin hic bir besleyiciliginin olmadİgini ve dogal elma sirkesinin de cilt bakimindan,sac bakimina,kilo vermek icin yag yakimina kadar daha sayilamiyacak  Kadar  cok faydasi oldugunu duyunca ben de evde denemeye karar verdim.

Evde elma sirkesi yapmak oyle kulaga cok zormus gibi geliyor ama degil tek yapmaniz gereken gercek bir elma sirkesi bulup bunu maya olarak kullanmak gerisi kolay..(İnternette bazi tariflerde gercek elma sirkesi bulamiyanlar icin onun yerine bal konulabilecegi yaziyor ama ben denemedim o sekilde)

Buyuk bir kavanoz suyun icine yarim cay bardagi kadar gercek elma sirkesi koyup bir kactane de nohut atin.(kolay mayalanmasi icin.)Bundan sonra birkac tane elmanin kabuklarini icine atin ve kavanozu karanlik bir dolabin kosesine koyun.Bundan sonra yapmaniz gereken sadece evde elma yedikce kabuklarini icine ilave etmek olacak.Kavanozun yarisini bu sekilde elma kabuguyla doldurabilirsiniz zaten zaman gectikce icinde elma kabuklari yumusayip rengi degisecek pismis gibi Olacak.Bu sekilde 2/3ay beklettikten sonra kavanozunuzun agiz kisminda beyaz beyaz seyler olusmaya  basladiysa  (buna sirke anasi deniyor ) sirkeniz oldu demektir,bu beyaz kisimlari bir dahaki sirke mayalamada da kullanabilirsiniz.Bundan sonra elma kabuklarini suzup icine 2kasik bal koyun ve bu sekilde  sirkeniz keskinlesene kadar bekletin.Keskinlesince  icine 1 tatli kasigi tuz atip karistirmaniz gerekiyor.Artik sirkeniz hazir demektir bu sekilde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder