6 Mayıs 2014 Salı

Misafir icin lezzetli tarifler 2..Kısırımın sırrını açıklıyorum



 Misafirim gelecekse ilk aklıma gelen ya da gelen misafirin istekte bulunması uzerine sik sik yaptığım bir ikram çeşididir.Aslında misafir gelmese de haftasonları evdekiler için de yapabiliyorum çünkü esim de kızlarım da severek yiyorlar.

 Genelde kısır konusunda elim çok boldur,az yapmayı pek beceremem ama size  ideal ölçüleri vermeye çalışacağım.(bu arada siz de benim gibi fazla yapıyorsanız fazlasını buzdolabı poşetinde buzluğa kaldırabilirsiniz hiç birsey olmuyor.)

Malzemeler(6 kişilik)

Kişi sayısına gore 2kisi için 1su bardağı olmak üzere  3 su bardağı ince bulgur.
1demet yeşil sogan(İnce demet)
1 demet maydanoz
1/4 küçük demet ince kıyılmış kıvırcık
1buyuk kuru soğan
Nar eksisi
1 tatlı kasığı Limon tuzu
2 yemek kaşığı tane sumak(sumak kökü)
Tuz
Pul biber
1 tepeleme yk.Tatlı biber salçası
2 tepeleme yk.Domates salçası
1su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Önce bulguru tamamen ıslatacak kadar kaynar su koyuyoruz ve karıştırarak her yerinin ıslanmasını sağlıyoruz ve bulguru 10dakika kadar bekletiyoruz.
Ayri bir yerde limon tuzunu sıcak suyun içine koyup bekletiyoruz.
Tane sumağı da sıcak suyun içinde bekletiyoruz.
Yeşil soğanları ve maydanozları ince ince doğruyoruz.
Ayrı bir tavaya 1su bardağı sıvı yağ ve büyük soğanımızı koyup,tepeleme 2yemek kaşığı domates salçası ve 1tepeleme yemek kaşığı soğanları iyice sarartıyoruz ve pul biber ilave ediyoruz.(miktar zevkinize gore)
 Şişen bulgurumuzu yağ ve salça ve pul biber karışımıyla karıştırıyoruz.Ben rengi baya koyulaşana kadar salça koyuyorum,biber salçası daha çok renk veriyor.
Bulgurumuza sıcak suda erimiş limon tuzumuzu ve nar ekşisini ilave ediyoruz.Sıcak suda beklemiş sumak köklerinin suyunu da bulgurun içine süzüyoruz.(Bunların miktarını da ekşi zevkinize gore ayarlayabilirsiniz.)
Soğanları maydanozları ilave edip karıştırıyoruz.

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Kisir hic yapmamistim ilk tarifini senden aldim canim ve oyle yaptim cok guzel oldu ve cok begenildi hep oyle yapiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsn canm begendgine sevinfm

    YanıtlaSil